Radošā darbnīca: durvju dekors (8)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edgars Kalmēns TVNET

TVNET sadarbībā ar radošo studiju «Be Art» piedāvā soli pa solim apgūt brīnišķīga Lieldienu durvju dekora darināšanu. Procesā var iesaistīt arī bērnus, kas ar aizrautību palīdzēs!

Nepieciešams
Lokani, līgani, gari bērzu zari vai klūgas, sūnas, pūpolzari, stieple stiprināšanai. Dekorēšanai: plastmasas vai putuplasta olu sagataves, guaša vai citas krāsas, ota, Lieldienu noskaņas dekupējamās salvetes, dekupāžas līme, spalviņas, krāsains sizals, pērlītes, krāsainas olu čaumalas, lentītes utt.

Foto: Edgars Kalmēns TVNET

Darba gaita
1. No zariem un klūgām izveido apaļu formu, stiprinot ar stiepli.

Foto: Edgars Kalmēns TVNET

2. Kad zaru vainags gatavs, cenšamies ievīt dažādu krāsu zarus, lai veidojas krāsu salikums, un vēlāk dekorējot pieskaņot dekorējamo materiālu.

Foto: TVNET

Esam radoši - ja nav pūpolzaru, mēs tos pagatavojam - ņemam vienkāršu zaru, izmantojam no kātiem iepriekš noņemtus pūpoliņus, ar karsto līmi pielīmējam pūpolus pie zara. Šādi izveidotus pūpolzarus līmē pie zaru vainaga.

Foto: Edgars Kalmēns TVNET
  • Dekupē - izvēlas un izplēš vai izgriež salvetes rakstu, zīmējumu vai elementu, pielīmē pie olas sagataves, baltos laukumus nokrāso.
Foto: TVNET
Foto: Edgars Kalmēns TVNET
  • Sadrupina krāsainas olu čaumalas un aplīmē, veidojot saplaisājušas olas efektu.
Foto: TVNET
  • Olas aplīmē ar pērlītēm vai aptin ar diedziņiem, iesēdina krāsainā sizala ligzdiņā, visu iesēdina mazā, glītā trauciņā - glāzītē, svečturī, sūnās u.c.
Foto: TVNET
Foto: Edgars Kalmēns TVNET

3. Sapucētas olas ar karsto līmi ielīmē vainagā, pēc vēlēšanās dekorē ar krāsainu lenti, to ielīmējot.
4. Apsien lenti un iekar vietā, kuru vēlas dekorēt, - pie durvīm, griestos iestiprinātā āķī telpā, dārzā u.c.
Gatavs!

Komentāri (8)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu