Sabiedrībā pazīstami cilvēki vasaras izskaņā aicina nobaudīt svaigo kokteiļu receptes.
4 svaigu kokteiļu receptes vasaras izskaņā (1)
700 ml melleņu
1 l kefīra
5 ēdamkarotes šķiedrvielu ar avenēm
2 ēdamkarotes medus
2 banāni
Visu sablenderē, salej glāzēs, rotā ar mellenēm vai avenēm. Kokteilis paredzēts 4 personām.
Autors - mūziķis Kārlis Auzāns.
Šokolādes halvas un melleņu kokteilis
700 ml melleņu
130 g šokolādes halvas
15 g kakao
300 ml mandeļu piena
1 tējk. smalki sarīvēta eko apelsīna miziņas
Blenderī liek visas kokteiļa sastāvdaļas, mandeļu pienu tikai 100 ml. Blendē apmēram 1 minūti, līdz masa ir viendabīga. Tad pievieno atlikušo mandeļu pienu un blendē vēl 1 minūti. Pasniedz. Kokteilis paredzēts 2 personām.
Autore - žurnāla «Četras Sezonas» pārstāve Santa Vanaga.
100 ml tīras smiltsērkšķu sulas
1 gatavs mango
½ banāna
100 ml mandeļu vai lazdu riekstu piena
agaves sīrups – pēc garšas
Visu sablendē. Ja ir vēlme, var pievienot izmērcētus (aptuveni 4 h) Indijas riekstus. Kokteilis paredzēts vienai vai divām personām.
Autore - kulinārijas žurnāla «Četras Sezonas» galvenā redaktore un īpašniece Signe Meirāne.
Mango - auzu pārslu kokteilis
1 gatavs mango
200 ml «Piena spēka» bez piedevām
30 g auzu pārslu
1 tējk. medus
Auzu pārslām bļodā pārlej ūdeni, lai ir 5 mm virs pārslām, un patur 30 minūtes. Pēc tam pārslas ar ūdeni un visām pārējām sastāvdaļām liek blenderī un sablendē, līdz ir gaisīgs kokteilis. Pasniedz.
Autors - kulinārijas žurnāla «Četras Sezonas» fotogrāfs Armands Meirāns.*
* Receptes no #FRESH mirkļa kafejnīcā «Urbānais dārzs».