Latvijas ātrā interneta dēļ izplatās nelicencētās azartspēles (78)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Latvijas Saeima ir rosinājusi vairākas iniciatīvas likumdošanā, kuru galvenais mērķis ir vēršanās pret Latvijā nelicencētajām interaktīvajām azartspēlēm.

Izložu un azartspēļu uzraudzības inspekcijas priekšniece Signe Birne norāda, ka Latvijā ir viens no ātrākajiem internetiem pasaulē. Tomēr tieši internetā izplatās nelicencētās interaktīvās spēles, kurām brīvi piekļūst pat nepilngadīgie jaunieši. Viņasprāt, šī problēma Latvijā kļūst arvien izplatītāka.

«Pašreiz viens no galvenajiem virzieniem, kas arī nākotnē saglabās savu aktualitāti, ir cīņa ar ēnu ekonomiku. Latvijā šobrīd ir brīvi pieejama iespēja interaktīvi spēlēt Latvijā nelicencētas azartspēles, kas ir acīmredzama ēnu ekonomikas sastāvdaļa,» uzskata izložu inspekcijas vadītāja.

Viņa stāsta, ka gan sabiedrība, gan licencētie azartspēļu organizatori ir vērsušies pret nelicencētajiem azartspēļu uzņēmumiem Latvijā. Tomēr atrast šo nelegālo uzņēmumu atrašanās vietu ir grūti. Kā arī ir sarežģīti ierobežot šo iestāžu darbību.

Birne norāda divus instrumentus, ar ko var cīnīties ar nelegālajiem azartspēļu organizatoriem: Elektronisko sakaru likumā – vēršanās pret piekļuvi nelicencēto interaktīvo azartspēļu mājaslapām, kas vairākus gadus jau tiek īstenota Igaunijā, un grozījumi kredītiestāžu likumā – vēršanās pret iespēju veikt norēķinus (ar banku starpniecību) ar Latvijā nelicencētu azartspēļu organizētāju (piem., iemaksāt azartspēles likmes).

«Pamatojoties uz likumdevēja uzdevumu, Finanšu ministrija ir sagatavojusi Ministru kabineta (MK) noteikumu projektu, kas nodrošinās efektīvu cīņu ar ēnu ekonomiku nelicencēto interaktīvo azartspēļu piedāvājuma sektorā. Saskaņā ar tiem elektronisko sakaru komersants un domēna «.lv» reģistra turētājs elektroniski saņems informāciju no inspekcijas par bloķējamajiem domēna vārdiem, zem kuriem pieejamas nelicencēto interaktīvo azartspēļu mājaslapas,» stāsta azartspēļu uzraudzības priekšniece Signe Birne.

Komentāri (78)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu