Jaunjelgavas vidusskolas lietā gaidāma tiesa

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Aizkraukles rajona tiesa ierosinājusi lietu, kurā tiek prasīta morālā kaitējuma atlīdzināšana saistībā ar pagājušā gada 22.aprīlī notikušo incidentu Jaunjelgavas vidusskolā, kad divi piektās klases skolēni piekāva pirmās klases skolnieku, pilsētas informācijas portālu Aizkraukle24.lv informēja zvērinātu advokātu biroja "Borenius" mārketinga speciālists Krists Bērziņš.

Nodrošinot no vardarbības cietušā zēna pārstāvību, zvērinātu advokātu birojs Borenius cietušā zēna un viņa mātes vārdā iesniedza Aizkraukles rajona tiesā prasību par morālā kaitējuma atlīdzības piedziņu no diviem Jaunjelgavas vidusskolas skolniekiem un viņu vecākiem.

Pēc lietas ierosināšanas tiesa prasību ir nosūtījusi atbildētājiem, kuriem ir iespēja iesniegt savus paskaidrojumus. Tālāk sagaidāma lietas izskatīšana tiesas sēdē, kurā tiks lemts par morālā kaitējuma atlīdzības piedziņu.

Ņemot vērā, ka viens no lietā iesaistītajiem Jaunjelgavas vidusskolas skolniekiem jau ilgākā laika periodā izvērsis agresiju pret citiem Jaunjelgavas vidusskolas skolēniem, cietusī puse ir iesniegusi arī pieteikumu par morālā kaitējuma atlīdzību Jaunjelgavas pašvaldībai, kuras pakļautībā esošās mācību iestādes bezdarbības rezultātā pieļauta atklāta vardarbība, kā rezultātā nodarīts morāls un fizisks aizskārums.

Iestājoties par sociāli mazaizsargāto personu grupu tiesībām, lietas ietvaros cietušā zēna un viņa mātes aizstāvību zvērinātu advokātu birojs Borenius veic sabiedriskā kārtā bez atlīdzības.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu