Ogrē no amata gāzts novada domes priekšsēdētājs Bartkevičs (11)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ar novada domes deputātu balsu vairākumu Ogrē šodien no pašvaldības vadītāja amata gāzts Edvīns Bartkevičs («Ogres novadam»).

Par Bartkeviča atcelšanu no amata nobalsoja 10 no 17 pašvaldības deputātiem, seši bija pret, bet Bartkevičs balsojumā nepiedalījās.

Kā liecina aģentūras LETA arhīva informācija, Barkevičs pirmo reizi par Ogres novada domes priekšsēdētāju kļuvis pirms 20 gadiem, 1994.gadā, un kopš tā laika amatā ticis pārvēlēts sešas reizes, izņemot aptuveni gadu ilgu pārtraukumu no 2001.gada marta līdz 2002.gada jūlijam.

Bartkevičs kopš 2005.gada ir Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) valdes loceklis, kopš 2006.gada darbojas Eiropas Savienības Reģionu komitejā, bijis arī Rīgas plānošanas reģiona padomes loceklis. Kopš 2004.gada viņš ir arī politiskās partijas «Ogres novadam» priekšsēdētājs.

2009.gada novembrī Bartkevičs saņēmis Ministru kabineta Atzinības rakstu par nozīmīgu ieguldījumu un mērķtiecīgu darbu pašvaldības infrastruktūras sakārtošanā un attīstībā.

Kā ziņots, iesniegumu par neuzticības izteikšanu Bartkevičam 1.aprīlī parakstījis Artūrs Mangulis (Latvijas Zaļā partija), no nacionālās apvienības «Visu Latvijai»-TB/LNNK un Latvijas zemnieku savienības saraksta ievēlētie Egils Helmanis, Dainis Širovs un Māris Siliņš, Dzintra Mozule («Visu Latvijai!», «Pilsoniskā savienība»), Ilga Vecziediņa («Apvienība «Iedzīvotāji«»), Juris Laizāns (SC), kā arī divi Bartkeviča pārstāvētās partijas «Ogres novadam» biedri - Ineta Tamane un Andrejs Ceplītis. Atbalstu Bartkeviča aiziešanai paudis arī domnieks Egils Dzelzītis.

Komentāri (11)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu