ViA Inženierzinātņu komplekss pilnībā nokomplektēts būs jau augustā

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Vidzemes Augstskolas (ViA) jaunais Inženierzinātņu komplekss pilnībā nokomplektēts būs jau augustā, pilsētas informācijas portālam Valmiera24.lv pavēstīja ViA sabiedrisko attiecību speciālists Juris Lūsis.

ViA jaunā inženierzinātņu kompleksa būvniecība raiti risinās jau kopš 2013.gada jūlija.

Projekta galvenais mērķis ir izveidot modernu inženierzinātņu studiju kompleksu, kas sekmēs esošo studiju programmu kvalitāti, kā arī tiks nodrošināta pieeja mācībām studentiem ar funkcionāliem traucējumiem.

"Šobrīd jaunajā korpusā uzstādīti visi logi un nobeigumam tuvojas iekšējo komunikāciju izbūve. Pašlaik notiek gan iekšējās, gan ārējās apdares darbi un teritorijas apzaļumošana. Paralēli norit iepirkuma procedūra aprīkojumam: auditoriju un laboratoriju mēbelēm un aparatūrai," stāsta Lūsis.

Viņš informē, ka komplekss, kā bija iecerēts, tiks atvērts šī gada septembrī. Paralēli nobeiguma būvdarbiem, norit dokumentu sagatavošana objekta nodošanai, lai studenti jaunajā kompleksā uzsāktu jau septembrī, bez liekas kavēšanās.

Arī paši celtienki apgalvo, ka visi darbi norit pēc grafika.

"Būvnieki apgalvo, ka celtniecības darbi norit pēc grafika, un pagaidām nekas neliecina par to, ka varētu būt kādas nobīdes. Pēc līguma objekta nodošanas termiņš ekspluatācijā ir augustā, taču ja negadīsies kaut kas negaidīts, tad, iespējams, tas tiks izdarīts nedaudz ātrāk - jūlijā. Dokumentu sagatavošana objekta nodošanai notiks jau paralēli nobeiguma būvdarbiem, lai nebūtu nekāda papildu kavēšanās," skaidro ViA pārstāvis.

Viņš pauž, ka augusta beigās jaunā ēka jau būs nokomplektēta arī ar lielāko daļu aprīkojuma, lai septembrī var uzsākt studijas. "Tas aprīkojums, kas uz to brīdi vēl nebūs, tiks piegādāts nedaudz vēlāk, un lielos vilcienos studiju uzsākšanu neietekmēs," norāda Lūsis.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu