Dzīvokļa pabalstus šogad Valmierā saņēmušas 866 mājsaimniecības

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Noslēgusies pieteikšanās dzīvokļa pabalstu saņemšanai apkures sezonā Valmieras pilsētas iedzīvotājiem, kuru apdzīvojamās platības tiek apkurinātas centralizēti. Šogad no pašvaldības budžeta šim mērķim izlietoti kopumā 281 944 eiro, sniedzot atbalstu 866 mājsaimniecībām.

Kā pilsētas informācijas portālu Valmiera24.lv informēja Valmieras pilsētas pašvaldības Sabiedrisko attiecību un tūrisma nodaļas sabiedrisko attiecību speciāliste Laura Moča, dzīvokļa pabalsta apmērs centralizēti apkurināmām platībām tiek aprēķināts, ņemot vērā mājsaimniecībai nepieciešamo garantēto ienākumu, kopējos mājsaimniecības ienākumus un komunālos maksājumus. Dzīvokļa pabalsts mājsaimniecībai ir vienreizējs. Tas tiek aprēķināts par sešiem apkures mēnešiem un nepārsniedz 341,50 Eur apkures sezonā. Pieprasot dzīvokļa pabalstu, tiek vērtēti ne tikai mājsaimniecības rīcībā esošie naudas līdzekļi, bet arī mājsaimniecības locekļiem piederošais kustamais un nekustamais īpašums.

Pieteikties dzīvokļa pabalsta saņemšanai bija iespējams no 1.novembra līdz 31.martam. Tā kā šogad ziema bija īsāka un arī vidējā gaisa temperatūra bija augstāka, apkures izmaksas nebija tik lielas, kā iepriekšējos gados. Salīdzinot ar 2013.gadu, šogad dzīvokļa pabalsts bija nepieciešams nedaudz mazāk ģimenēm, kopumā šim mērķim izlietojot par 6834 eiro mazāku summu.

Pašvaldība atgādina, ka no 6.maija līdz 30.septembrim notiks pieteikumu pieņemšana dzīvokļa pabalsta saņemšanai mājsaimniecībām, kuru apdzīvojamās platības tiek apkurinātas individuāli. Tiesības saņemt šo dzīvokļa pabalstu ir mājsaimniecībai, kura atzīta par trūcīgu, pensionāriem un cilvēkiem ar invaliditāti atbilstoši Valmieras pilsētas pašvaldības Saistošajos noteikumos Nr.95 "Par dzīvokļa pabalstiem Valmieras pilsētā" noteiktajam. Iesniegumu un citus nepieciešamos dokumentus pabalsta pieprasītājam jāiesniedz Valmieras Sociālajā dienestā, Lāčplēša ielā 2, Valmierā, 112.kabinetā. Plašāka informācija pa tālruni 64207153.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu