Valmierā ap 200 īpašumu ir bez atkritumu izvešanas līguma

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Valmieras pilsētas pašvaldības Nekustamo īpašumu nodaļa inventarizācijas laikā konstatējusi, ka līgumus par atkritumu izvešanu nav noslēguši ap 200 īpašumu saimnieki, pilsētas informācijas portāls Valmiera24.lv uzzināja Valmieras pilsētas pašvaldībā.

Konkrēto mājsaimniecības saņems pašvaldības brīdinājuma vēstules, ar uzaicinājumu noslēgt līgumu par sadzīves atkritumu apsaimniekošanu.

Pašvaldībā vērš uzmanību uz to, ka Valmierā spēkā ir saistošie noteikumi Nr.119 "Par atkritumu apsaimniekošanu Valmieras pilsētā", kuri paredz visām fiziskām un juridiskām personām, kuru darbības rezultātā rodas atkritumi, iesaistīties atkritumu apsaimniekošanas sistēmā. Atkritumu apsaimniekošanas pakalpojumus Valmieras pilsētas teritorijā ir tiesīga sniegt tikai SIA "ZAAO", ar kuru ir jānoslēdz līgumi par sadzīves atkritumu izvešanu.

Šādī Valmieras pilsēta pašvaldība cenšas izskaust nešķiroto sadzīves atkritumu maisu izmešanu neatļautās vietās - pilsētas atkritumu urnās sabiedriskā transporta pieturās, šķiroto atkritumu konteineros, daudzdzīvokļu namu atkritumu konteineros, konteineros pie veikaliem vai pilsētas mežos. Par izgāztuvi bija pārvērtusies šķirošanas konteineru atrašanās vieta Dīvaliņu ielas stāvlaukumā, kuru vismaz uz laiku nācās slēgt. 

2014.gada beigās pašvaldība veiks atkārtotu pārbaudi par iekļaušanos pašvaldības kopējā atkritumu apsaimniekošanas sistēmā, tai skaitā, līguma par atkritumu izvešanu esamības pārbaudi. Ja tiks konstatēts, ka nav noslēgts līgums par atkritumu apsaimniekošanu, iedzīvotājiem tiks uzlikts administratīvais sods Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā noteiktajā kārtībā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu