ViA jaunais Inženierzinātņu komplekss ļaus attīstīt jaunus pētījumu virzienus

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ir noslēgušies visi būvdarbi Vidzemes Augstskolas (ViA) jaunajā Inženierzinātņu kompleksā, un ir uzsākta tā nodošana ekspluatācijā, kas pēc nepieciešamo atzinumu saņemšanas plānota aptuveni nedēļas laikā.

Kā pilsētas informācijas portālu Valmiera24.lv informēja Vidzemes Augstskolas sabiedrisko attiecību speciālists Juris Lūsis, jaunajā kompleksā tiks iekārtotas elektrotehnikas, mehatronikas, multimediju , mobilo tehnoloģiju, virtuālās realitātes tehnoloģiju, loģistikas informācijas sistēmu, RFID (radio frekvenču identifikācijas) un sistēmu imitācijas modelēšanas, kā arī atjaunojamās enerģijas un energoefektivitātes laboratorijas, kas ļaus uzlabot studiju procesu un attīstīt jaunus pētījumu virzienus.

Četri galvenie virzieni, kuros strādās ViA Inženierzinātņu fakultātes mācībspēki, būs ekobūves un tautsaimniecības viedās tehnoloģijas, e-apmācības rīki un virtuālās realitātes tehnoloģijas, loģistikas informācijas sistēmas un RFID tehnoloģijas, kā arī imitāciju modelēšanas tehnoloģijas.

Tāpat tiks attīstīts robotikas virziens, kas tika apspriests arī nesen Vidzemes Augstskolā notikušajā "Valmieras IT Meetup", kurā pulcējās IT nozares speciālisti, lai iepazītos ar aktualitātēm šajā jomā.   Robotika ir daļa no augstskolā īstenotās mehatronikas studiju programmu, kuras studenti šogad pārsteidza īpaši, izstrādājot augsta līmeņa reālus prototipus. Ekspertu atzinību izpelnījās tādas iekārtas kā automatizēts saules enerģijas ūdens sildītājs, orientēšanās atbalsta sistēma cilvēkiem ar redzes traucējumiem, metāla apstrādes darbagalda vadības sistēma un datu loģistikas, kā arī vides kontroles un videokameras stabilizēšanas sistēmas.

Studiju procesā augstskolā tiek nodrošināta pēctecība un starpvirzienu pieeja starp visām Inženierzinātņu fakultātes studiju programmām, no koledžas līdz pat doktorantūras līmenim. Proti, uzsākot studijas koledžas līmeņa programmā, students pēctecīgi var studēt līdz pat doktorantūras līmenim, nemainot augstskolu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu