Valmieras pieturu demolētāji radījuši zaudējumus 1752,56 eiro apmērā

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Otrdien, 29.jūlijā un trešdien, 30.jūlijā Valmierā uzsākta nedēļas nogalē izdemolēto sabiedriskā transporta pieturu labošana. Izdemolēto pieturvietu labošanas izmaksas ir 1752,56 eiro apmērā.

Valmieras sabiedriskā transporta pieturvietu uzturētājs kopš pagājušā gada ir SIA "JCDecaux". Kompānija noteikusi, ka pieturvietu labošana jāveic 48 stundu laikā pēc bojājumu ziņošanas

Kā pilsētas informācijas portālu Valmiera24.lv informēja SIA "JCDecaux" direktore Jeļena Brokāne, zaudējuma aprēķins par astoņās pieturvietās 11 izsistiem stikliem un sešiem infopaneļiem ir 1752,56 eiro.

Trešdien, 30.jūlijā SIA "JCDecaux" strādnieki plkst.4.00 mēroja ceļu no Rīgas uz Tallinu, lai iegūtu stiklus pieturu labošanai. Tie Latvijā dotajā brīdī nav pieejami.

Plkst.13.00 viņi ieradās Valmierā un sāka ielikt stiklus pieturām uz Matīšu šosejas. Kā pilsētas informācijas portālam Valmieras24.lv pavēstīja strādnieki, pieturu stiklošana norisināsies līdz vēlam vakaram.

Strādnieku komanda izteica sašutumu par tik liela apmēra huligānismu. SIA "JCDecaux" uztur sabiedriskā transporta pieturvietas arī Rīgā, taču galvaspilsētā strādnieki nav pieredzējuši situācijas, kurās vandaļi tīši bojātu pieturvietas vienu pēc otras. 

Valmiera24.lv jau vēstīja, ka aizvadītajā nedēļas nogalē Valmierā un ārpus pilsētas robežas nenoskaidrotas persona izsita stiklus vairākām sabiedriskā transporta pieturām uz Matīšu šosejas, Rīgas ielā un Pleskavas ielā. 

Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldes Kārtības policijas biroja inspektore Sintija Virse atklāj, ka pieturas bojātas arī ārpus Valmieras pilsētas robežām, Valmiermuižā.

"Galvenais iedzīvotāju ieguldījums šajā situācijā ir informācijas sniegšana policijai, jo mums ir svarīgs ikviens aculiecinieks. Tādēļ policija lūdz atsaukties ikvienu notikušā aculiecinieku vai kura rīcībā ir informācija, kas varētu palīdzēt policijai ātrāk nonākt uz iespējamo vainīgo pēdām," norāda Virse.

Arī SIA "VTU Valmiera" Valdes priekšsēdētājs Oskars Spurdziņš aicina iedzīvotājus atsaukties uz policijas lūgumu ziņot par notikušo.

"Aptaujājām savus šoferus, vai kāds nav redzējis notikušo, bet vandālisms notika ļoti vēlā nakts stundā. Laikam ir iedzīvotāji, kam nepatīk skaista vide. Vainīgie ir jāmeklē un jāsoda. Pieturas nepieder "VTU Valmiera", bet izmantojam tās pasažieru pārvadāšanai. Ļoti slikti, ka ir cilvēki, kas izposta skaitas vietas, kur pasažieri var uzturēties pirms autobusa pienākšanas," norāda Spurdziņš.

Informāciju par notikušo var sniegt Valmieras policijas iecirknim pa tālruni 64201300, 110 vai personīgi vērsties iecirknī. 

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu