Valmierā noslēgusies 16.Baltijas Starptautiskā vasaras skola

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Noslēgusies Baltijas Starptautiskā vasaras skola (BISS), kas šogad Vidzemes Augstskolā (ViA) jau 16.gadu pulcēja studentus un pasniedzējus no 12 dažādām pasaules valstīm, Baltijas Starptautiskās vasaras skolas sabiedrisko attiecību speciāliste, fotogrāfe Vera Grāvīte.

BISS laikā norisinājās divas programmas: "Starptautiskā tūrisma un pasākuma vadība/ITEM" un "Attīstības glokalizācija: Lauku reģionu un mazu pilsētu attīstības perspektīvas globalizētā pasaulē".

Vasaras skolas laikā studenti iepazinās ar vietējām tradīcijām un kultūru, lekcijās un radošajās darbnīcās izzināja tūrismu un uzņēmējdarbību Latvijā. Paralēli studijām jaunieši iepazīstināja valmieriešus ar savām kultūras tradīcijām.

Lekcijās un praktiskajos darbos pie starptautiskiem pasniedzējiem un uzņēmumiem studenti galvenā uzmanība tika pievērsta glokalizācijai, viesojoties vietējos uzņēmumos kā Re:TV, Vidzemes Augstskola, Valmiermuižas alus darītava, Jaunatnes centrs "Vinda" un Valmieras novada fonds, kā rezultātā jaunieši izstrādāja risinājumus vairākiem izaicinājumiem, ar kuriem ikdienas darbā saskaras minētās organizācijas.

"Praktiskie pētījumi par vietējiem uzņēmumiem bija veids, kā ārvalstu studentiem vēl labāk iepazīt Valmieru un vietējos iedzīvotājus, kā arī pašiem uzņēmumiem palūkoties uz savu darbu no pavisam cita skatu punkta," atzina Egita Petrova, programmas "Attīstības glokalizācija" satura vadītāja. Savukārt "Starptautiskā tūrisma un pasākuma vadība/ITEM", veicot pētījumus vietējā mēroga pasākumos, kā "RE RE Rīga", Dabas koncertzāle un "Live Riga", lai veiktu datu analīzi un piedāvātu savus risinājumus apmeklētāju skaita palielināšanai un pasākumu kvalitātes uzlabošanai nākamajos gados.

Baltijas Starptautiskajā vasaras skolā piedalījās vairāk kā 50 dalībnieki no 12 pasaules valstīm, kopumā 16 gadu laikā BISS pulcējuši tuvu 500 studentus no visas pasaules. Kopš 1999.gada BISS ir tradicionāla vasaras izglītības programma, kas katru gadu norisinās Vidzemes Augstskolā. Tā tiek organizēta ar Eiropas Komisijas Mūžizglītības programmas, Izglītības un zinātnes ministrijas un Valmieras pilsētas pašvaldības finansiālu atbalstu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu