Apaļā jubilejā sveic vecāko Baltinavas novada iedzīvotāju

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Saulainajā 15.augusta dienā, kad Aglonas bazilikā notika Vissvētākās Jaunavas Marijas debesīs uzņemšanas svētki, lieli svētki svinēti arī Baltinavas novada iedzīvotājai Valentīnai Ločmelei. Viņa atzīmēja 100 gadu dzīves jubileju.

Kā pilsētas informācijas portāls Balvi24.lv uzzināja Baltinavas novada pašvaldībā, Valentīna Baltinavas novadā šobrīd ir vecākā iedzīvotāja.

Svinībās ar jubilāri kopā bija ģimene - dēls, vedekla, māsa un māsasmeita, kas dienu padarīja vēl īpašāku. Kā pastāstīja jubilāre, visas dienas garumā sagaidīti daudzi ciemiņi - gan radinieki, gan kaimiņi. Tāpat saņemti telefona zvani ar laba vēlējumiem. Ciemos ieradās arī Baltinavas novada domes priekšsēdētājas vietniece Sarmīte Tabore un sabiedrisko attiecību speciāliste Madara Balode, lai domes vārdā suminātu gaviļnieci.

Valentīna nāk no Šķilbēniem, dzīvojusi kuplā 11 cilvēku ģimenē. Uz Baltinavu pārcēlās pēc kāzām. Kā atzina Valentīna, Baltinavā viņai ļoti patīkot, dažkārt gan nedaudz pietrūkstot dzimtās vietas.

Valentīna pastāstīja par saviem hobijiem, vaļaspriekiem: "Kad biju jaunāka daudz adīju un izšuvu. Veidoju visdažādākos rokdarbus. Ļoti patika aust, tāpēc tapa noaustas segas teju visiem radiem." Valentīnas māsa, kurai, nākamajā gadā arī apaļa jubileja -90 gadi, pastāstīja, ka jubilārei esot vislabākā atmiņa no tuvākajiem radiem: "Valentīna vēl joprojām atceras gan krievu, gan latviešu dziesmas un dzejoļus, kas jaunības gados īpaši patikuši."

"Jaunībā ļoti daudz strādāju. Neslimoju - ne klepu saķēru, ne gripas slimoju. Arī pie ārstiem uz pārbaudēm nekad neesmu braukājusi, ja nu vienīgi, kolhoza laikos, kad bija jāiet pārbaudīt plaušas. Tagad nu jau klāt grūtības pārvietoties, arī dzirde vairs nav tik laba kā agrāk" stāstīja Valentīna. Vēl pirms diviem gadiem jubilāre pati slaukusi gotiņu, bet tā apslima, nācās nodot, bet vietā jaunu vairs neiegādājās.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu