Liepājas pašvaldība plāno maksāt stipendijas studentiem (3)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Liepājas dome nolēmusi atjaunot stipendiju fondu, lai sekmētu studējošās jaunatnes atgriešanos savā pilsētā un nodrošinātu to ar augsti kvalificētiem speciālistiem.

Stipendijas paredzēts piešķirt studentiem, kuri apgūst zināšanas Latvijas valsts akreditētajās izglītības iestādēs, neatkarīgi no deklarētās dzīves vietas. Priekšrocības saņemt stipendiju būs tiem, kuriem augstāka vidējā atzīme. Pašvaldība piešķirs stipendiju arī tad, ja pretendents saņem valsts piešķirto stipendiju.

Vienam stipendiātam, sākot no otrā kursa, mēnesī varētu tikt piešķirta stipendija šādā apmērā: pilna laika augstākās izglītības programmās studējošajiem – 50% no valstī noteiktās minimālās mēneša darba algas, maģistrantūrā studējošiem – 75% no valstī noteiktās minimālās mēneša darba algas, savukārt doktorantūrā un rezidentūrā studējošajiem – 100% no valstī noteiktās minimālās mēneša darba algas.

Bakalaura, maģistrantūras un doktorantūras studiju programmās studējošajiem pašvaldība stipendiju izmaksās deviņus mēnešus, savukārt rezidentūras studijās stipendija tiks piešķirta 11 mēnešus. Pēc studiju beigšanas stipendiātam pašvaldībā būs jānostrādā vismaz trīs gadi.

Jaunie saistošie noteikumi stāties spēka pēc to apstiprināšanas Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijā.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu