Gulbenē atklāj septīto silto smilšu kasti Latvijā

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Gulbenes 3.pirmsskolas izglītības "Auseklītis" 28.augustā tika atklāta ar pašvaldības atbalstu sarūpētā silto smilšu kaste, pilsētas informācijas portālu Gulbene24.lv informēja Gulbenes novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Gunta Krevica.

Šī ir septītā šāda veida smilšu kaste Latvijā.

Silto smilšu kastē paredzēts veikt individuālas strukturētas nodarbības vienas stundas garumā pa noteiktiem posmiem ar noteiktiem papildus metodiskajiem materiāliem. Dabas vides estētikas metodika ir pamatā tam, kā strādāt ar bērnu smilšu kastē.

Bērnudārzā būs apmācīta skolotāja, kas vadīs nodarbības. Apmācības būs apjomīgas. Pamatkurss ilgst vienu gadu. Tuvākā šāda veida smilšu kaste atrodas Valmierā.

Silto smilšu kaste tiek sildīta ar ūdeni. Ar elektrību vai infrasarkanajiem stariem smiltis sildīt nedrīkst, jo tad tās maina savu zemfrekvences joslu. Bet sildot smiltis ar ūdeni, tās paliekt tādas, kā dabā, tikai tās ir siltas.

Kastē ir sajauktas trīs dažāda veida smiltis – jūras smiltis, Lietuvas smilšu raktuvē iegūtas kvarca smiltis un Bāles smilšu karjeras smiltis.

Jāpiebilst, ka "Auseklītis" ir nosiltināts, izremontētas kāpņu telpas, uzstādīti saules kolektori, kas jau pilda savu funkciju, pacelta iestādes kapacitāte - izveidota jauna grupiņa, kā arī izbūvēta ratu, velosipēdu, ragaviņu novietne, kas arī jau tiek aktīvi izmantota. Bērnudārza teritorijā ar vecāku palīdzību ir izveidota dabas taka. Nākotnē cer izveidot baskāju taku.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu