Valmieras VUGD dāvanā saņem ugunsdzēšanas auto

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Sestdien, 30.augustā, Valmieras sadraudzības pilsētas Halles (Vācija) birģermeistares pirmais vietnieks Dīters Bārs (Dieter Baars) Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) Vidzemes reģiona Valmieras daļai dāvanā pasniedza Mercedes Unimog markas ugunsdzēšanas auto, Valmieras pilsētas pašvaldības Sabiedrisko attiecību un tūrisma nodaļas sabiedrisko attiecību speciālists Didzis Stāvausis.

VUGD Vidzemes reģiona brigādes komandieris Jānis Skrastiņš pauda gandarījumu par lietderīgo dāvinājumu: "Starp Valmieru un Giterslo apriņķi Vācijā ir izveidojusies cieša sadraudzība, kas izpaužas ne tikai vārdos, bet arī praktiskos darbos. Vēlos atzīmēt, ka mašīna ir lieliskā tehniskajā stāvoklī, kā arī tai ir neliels nobraukums – mazāks par 30 000 kilometru. Nešaubos, ka mašīna kalpos ilgi un uzticami!"

Jāatzīmē, ka no 28.augusta līdz 2.septembrim Valmieru un apkārtējos novadus apmeklē biedrības "Valmieras – Giterslo reģionu sadarbībai" partneri no Giterslo apriņķa Vācijā. Delegācijas sastāvā ir Giterslo apriņķa landrāts Svens Georgs Adenauers, sadarbības aizsācējs Francis Jozefs Balke, sadarbības koordinators Hans Joahims Švolovs, kā arī citi Giterslo apriņķa pārstāvji. No rīta viesi apmeklēja pansionātu "Valmiera", Kristīgo Žēlsirdības centru un SOS bērnu ciematu, bet pēcpusdienā viņi piedalīsies Valmieras Romas katoļu baznīcas iesvētīšanā.

Savukārt 1.septembrī Halles pārstāvji piedalīsies Zinību dienas svinīgajos pasākumos Valmieras sākumskolā un Valmieras Pārgaujas ģimnāzijā, kur uzrunu skolēniem teiks arī Halles pilsētas birģermeistares vietnieks Dīters Bārs. Paredzēts, ka šajā dienā viesi apskatīs arī rekonstruēto bērnudārzu "Kārliena", piedalīsies Vidzemes Augstskolas jaunā inženierzinātņu kompleksa atklāšanā, kā arī ar Valmieras Profesionālās vidusskolas direktoru Ēriku Spuriņu pārrunās skolas pieredzi, ieviešot duālās izglītības programmu.

Bijušās Valmieras rajona padomes un Giterslo apriņķa sadarbības līgums tika parakstīts 1994.gada 23.jūnijā. Biedrību "Valmieras – Giterslo reģionu sadarbībai" 2009.gadā pēc administratīvi teritoriālās reformas dibināja bijušā Valmieras rajona teritorijā izveidotās pašvaldības – Beverīnas, Burtnieku, Mazsalacas, Naukšēnu, Rūjienas un Kocēnu novadi, kā arī Valmieras pilsēta.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu