Senā ugunskuru nakts Salacgrīvas novadā

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Sestdienas, 30.augusta, naktī Latvijas jūras piekrastē, tostarp Salacgrīvas novadā, dega ugunskuri – Senās uguns nakts pulcēja visus, kuri ir gatavi rūpēties par jūru, kas vieno cilvēkus, pilsētas un valstis, par tās vides kvalitāti, par dabas resursu saglabāšanu savai un nākamajām paaudzēm, pilsētas informācijas portāls Limbazi24.lv uzzināja Salacgrīvas novada pašvaldībā.

Viens no ugunskuriem pulcēja ļaudis Salacgrīvas pludmalē, Salacas kreisajā krastā netālu no pludmales stāvlaukuma. Šo ugunskuru kūra folkloras kopa Cielava. Tās vadītāja Zenta Mennika pastāstīja, ka šī tradīcija aizsākta 2009.gadā kopā ar kaimiņiem igauņiem, tad gadu bija pārtraukums, bet jau kopš 2011.gada, ik gadu, augusta pēdējā sestdienā tiek degts ugunskurs jūras krastā, lai pabūtu kopā, aizlūgtu par jūru un kopīgi dziedātu.

Uzrunātie ugunskuru nakts dalībnieki visi kā viens uzsvēra, ka šādas kopā nākšanas ir svarīgas un jaukas. Ilona bilda "man ļoti patīk jūra un Salacgrīva. Šobrīd vairs īsti neesmu salacgrīviete, bet vienmēr gribas piedalīties Salacgrīvas pasākumos. Šī ir viena brīnišķīga lieta, man šķiet te ir atnākuši paši labākie cilvēki."

Salacgrīvieši Kaspars un Ginta arī ir izbrīvējuši vakaru, lai kopā pabūtu pie jūras "izlasījām ka jūrmalā kurs ugunskuru un dziedās dziesmas, atnācām, šī ir viena no retajām reizēm, kad esam kopā. Kāpēc gan tik jauku vakaru nepavadīt pie jūras?"

Šajā vakarā ugunskuri gaiši dega, sildīja un priecēja ļaudis Ainažos, Kuivižos, Salacgrīvā, Lauteros, Svētciemā, Lāņos, Vitrupē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu