Valmierā top Jauniešu teātra studija

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Radošā sezona Valmieras Kultūras centrā sākusies ar jaunumu – Kultūras centrs būs mājvieta Jauniešu teātra studijai režisores Andas Bērziņas vadībā, pilsētas informācijas portālu Valmiera24.lv informēja Kultūras centra Sabiedrisko attiecību vadītāja Līga Tarbuna.

Jaunieši līdz 30 gadu vecumam, kurus interesē skatuves māksla un sevis pilnveidošana aktiermeistarībā, uz pirmo tikšanos aicināti 2.oktobrī plkst.17.00 Valmieras Kultūras centra kamerzālē (3.stāvā).

Režisore Anda Bērziņa pastāstīja, ka jauniešu teātra studijā var iesaistīties ikviens, kurš to vēlas – nav nepieciešama iepriekšēja pieredze teātra mākslā. "Valmiera un teātris manā izpratnē ir sinonīmi. Šie vārdi ir savstarpēji saistīti, un ļoti piestāv viens otram. Vēlos Valmierā izveidot Jauniešu teātra studiju, kurā kopā īstenosim radošas idejas – veidosim izrādes, performances, ļoti iespējams, arī improvizācijas izrādes. Pats galvenais – tam vajadzīgi aizrautīgi un darboties griboši jaunieši!".

Anda Bērziņa trīs gadus darbojusies teātra studijā "ART Alises Rozes teātris", kur iestudējusi vairākus savus oriģināldarbus. Režijas lietas viņu interesējušas jau skolas laikā, kad mācījusies Naukšēnos, taču teātra mākslai pievērsusies studiju gados. Viņa atzīst, ka līdz šim strādājusi ar saviem oriģināldarbiem, citu autoru radītu darbu iestudējumi būs liels izaicinājums. Iecerēts, ka Jauniešu teātra studijas dalībnieki sezonas laikā iestudēs gan režisores Andas Bērziņas, gan kāda cita dramaturga radītu darbu.

Jauniešu teātra studijas mēģinājumi notiks divas reizes nedēļā – pirmdienās no plkst.18.00 līdz plkst.20.00 un ceturtdienās no plkst.17.00 līdz plkst.19.00. Plašāka informācija par jauniešu teātra studiju, zvanot pa tālruni 26604431 (Anda Bērziņa).

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu