Uz valsts ārējām robežām un valsts iekšienē konstatēti 35 likumpārkāpumi

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Agnese Gulbe / LETA

Valsts robežsardzes amatpersonas aizvadītajā diennaktī uz ārējām robežām un valsts iekšienē konstatēja 35 likumpārkāpumus, TVNET informēja robežsardzes pārstāve Jevgēnija Pozņaka.l

Uz ārējām robežām konstatēti 20 robežpārkāpēji, no tiem divos gadījumos izceļošana no valsts liegta divām sirmgalvēm, kas uzrādījušas ceļošanai nederīgu pasi. Grebņevas robežkontroles punktā liegta izceļošana uz Krieviju 1929.gadā dzimušajai Latvijas valsts piederīgajai, jo persona uzrādīja pasi, kas nav derīga ceļošanai ārpus Šengenas zonas valstīm - pases derīguma termiņš ir 50 gadi. Savukārt lidostā «Rīga» liegta izceļošana uz Mančesteru 1943.gadā dzimušajai Latvijas pilsonei - arī viņa uzrādījusi pasi, kuras derīguma termiņš ir 50 gadu un kura nav derīga ceļošanai ārpus Šengenas zonas valstīm.

Silenes robežkontroles punktā robežsargi konstatēja, ka Latvijā ieceļojošam Gruzijas pilsonim nav derīgas ieceļošanas vīzas vai uzturēšanās atļaujas ieceļošanai Šengenas valstu teritorijā. Noformēts ieceļošanas atteikums pie robežas, persona atgriezta uz Baltkrieviju.

Lidostā «Rīga» konstatēts, ka no Maskavas ieceļojošam Ķīnas pilsonim nav derīgas Šengenas vīzas vai uzturēšanās atļaujas. Noformēts ieceļošanas atteikums pie robežas, persona atgriezta uz Krieviju.

Šķilbēnu robežapsardzības nodaļas robežsargi Latvijas–Krievijas pierobežas joslā uz ceļa konstatēja divus Latvijas pilsoņus bez speciālajām caurlaidēm. Pārbaudot automašīnu Opel Frontera, ar kuru personas pārvietojās, konstatēts, ka tai nav veikta tehniskā apskate un nav derīgas OCTA polises. Personām sastādīti administratīvā pārkāpuma protokoli.

Veicot imigrācijas kontroles pasākumus valsts iekšienē, ieceļošanas vai uzturēšanās noteikumu pārkāpumi konstatēti septiņām personām - trim Krievijas, vienam Ukrainas, vienam Izraēlas, vienam Igaunijas un vienam Lietuvas pilsonim.

Transportlīdzekļu ekspluatācijas jomā konstatēti pārkāpumi astoņām personām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu