Liepājas Universitāte studentus iedrošinās palikt Liepājā (3)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Liepājas Universitāte skolēnus un studentus iedrošinās palikt Liepājā, forumā «Liepājas Universitātei - 60. Vēstures akcenti un nākotnes izaicinājumi» atzina Liepājas Universitātes rektors Jānis Rimšāns.

Lai iedrošinātu cilvēkus palikt pilsētā, jāskaidro, ka Liepājas Universitāte spēj piedāvāt konkurētspējīgas zināšanas. Tāpat jārada pārliecība par to, ka, beidzot universitāti, tās absolventi varēs iekļauties pilsētas darba tirgū, uzsvēra rektors.

Rimšāns norādīja, ka jāveicina sadarbība starp pilsētas domi, uzņēmējiem, augstskolu un skolēniem.

Rimšāns skaidroja, ka jau tagad tiek veikts darbs ne tikai ar vidusskolēniem, bet arī ar sākumskolas un pamatskolas skolēniem, ieinteresējot viņus mācīšanās procesā. Tāpat universitātes mācībspēki, tostarp arī pats Rimšāns, periodiski vada stundas skolās, lai parādītu, ko var piedāvāt augstskola.

Liepājas Universitātes attīstības stratēģijas izveide paredzēta līdz nākamajam gadam. Pašlaik veikta priekšizpēte un metodoloģijas izstrāde, bet jau oktobrī un novembrī varētu notikt analīze un salīdzinošā vērtēšana.

Kā aģentūrai LETA atzina Liepājas pilsētas domes priekšsēdētāja vietnieks Vilnis Vitkovskis, stratēģijas izstrādes mērķis ir efektīvi optimizēti un resursu ietilpīgi studiju jaunrades zinātniskās pētniecības pakalpojumi un procesi.

Pēc stratēģijas izstrādes būs skaidri redzama universitātes attīstība, uzsvēra Vitkovskis.

Piektdien, 19.septembrī, Liepājā notiks Liepājas Universitātes 60 gadu jubilejas svinības.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu