Pretnarkotiku pasākumi Ludzā: izņem ap 0,5 kg marihuānas

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Brīvdienās Ludzā organizēti un sekmīgi aizvadīti kārtējie pretnarkotiku pasākumi, kuru rezultātā policijai izdevās izņemt lielu daudzumu aizliegto vielu un aizturēt vairākas personas, kuras visticamāk bija saistītas ar aizliegto vielu apriti.

Kā pilsētas informācijas portālam Ludza24.lv pavēstīja Valsts policijas (VP) Latgales reģiona pārvaldes (LRP) Kārtības policijas biroja Prevencijas nodaļas inspektore Anastasija Laizāne, sestdien, 20.septembrī, VP LRP Ludzas iecirkņa policijas darbinieki, veicot izmeklēšanu jau agrāk uzsākta kriminālprocesa ietvaros, aizturēja divus vīriešus, kuri devās uz Rēzekni, lai realizētu narkotiskās vielas.

Abi aizturētie, 1990. un 1992.gadā dzimušie vīrieši, tika nogādāti policijas iecirknī, kur notika viņu pārbaude. Apskates rezultātā pie abām personām, kā arī viņu automašīnā tika atrasta sasmalcināta augu izcelsmes viela, visticamāk lietošanai gatavā marihuāna.

Turpinot darbu šī kriminālprocesa ietvaros, tika veikta kratīšana vecākā vīrieša (1990.gads) uzturēšanas vietā, kurā tika atrasti un izņemti kaltēti marihuānas augu stādi. Kaut arī paši vīrieši atzina, ka atrastās vielas ir marihuāna, tomēr precīzu vielas izcelsmi, kvalitāti un daudzumu noteiks ekspertīze.

Turpinot operatīvo pasākumu kompleksu, 21.septembrī Ludzā uz aizdomu pamata par narkotisko un psihotropo vielu apriti policijas darbinieki aizturēja triju personu grupu, kuri pārvietojās ar vieglu automašīnu.

Veicot 1995., 1996. un 1998.gadā dzimušu jauniešu pārbaudi, automašīnas salonā tika atrasts papīra iepakojums, kurā atradās augu izcelsmes viela, kas līdzīga marihuānai. Par šo faktu tika uzsākts kriminālprocess, kura ietvaros policijas darbinieki veica kratīšanu kādā neapdzīvotā mājā Ludzā, kurā aizturētie jaunieši audzēja un kaltēja marihuānas augus.

Abu kriminālprocesu ietvaros policijai izdevās izņemt aptuveni pusi kilograma marihuānas, taču konkrēts daudzums būs precizēts pēc ekspertīzes saņemšanas. Izmeklēšana un darbs turpinās.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu