Siguldas domei piešķirs finansējumu lietusgāžu un vēja radīto postījumu novēršanai

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Valdība otrdien nolēma piešķirt Siguldas novadam 58 559 eiro, lai segtu izdevumus, kas radušies, novēršot šī gada jūlijā lietusgāžu un vēja radīto postījumus, pilsētas informācijas portālu Sigulda24.lv informēja Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļā.

To paredz Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas sagatavotie Ministru kabineta rīkojuma projekti "Par finanšu līdzekļu piešķiršanu no valsts budžeta programmas "Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem"", ko valdība akceptēja 2014.gada 30.septembrī.

2014.gada jūlijā Siguldas novadā spēcīgas lietusgāzes un vētra nodarīja zaudējumus pašvaldības ceļiem, Siguldas kapiem, Siguldas pils kompleksa arhīva ēkai, Siguldas pils drupu grantētajiem celiņiem un laukumiem.

Saskaņā ar kārtību, kādā piešķir un izlieto līdzekļus neparedzētiem gadījumiem, abas pašvaldības papildus nodrošinās 30% no kopējiem izdevumiem, kas nepieciešams dabas stihiju radīto postījumu novēršanai. Siguldas novads nodrošinās finansējumu 25 096 eiro apmērā.

Sigulda24.lv jau vēstīja, ka jūlija beigās spēcīgais lietus Siguldā uz ceļa pie Gaujas tilta radīja pamatīgus izskalojumus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu