Oktobrī atklās vairākus resursu centrus romu bērniem un jauniešiem (11)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Oktobrī vairākos Latvijas reģionos tiks atklāti resursu centri romu bērniem un jauniešiem, informēja projekta vadītāja Daiga Zaķe.

Jau ceturtdien, 2.oktobrī, plkst.14 šāds centrs tiks atklāts Valdemārpils vidusskolā, Talsu novadā. Piektdien, 3.oktobrī, plkst.11 centrs tiks atklāts Jelgavas 4.sākumskolā.

Savukārt mēneša beigās, 28.oktobrī un 31.oktobrī, resursu centri tiks atklāti attiecīgi Raiņa Daugavpils 6.vidusskolā un un Valmieras jaunatnes centrā «Vinda».

Resursu centru izveide balstās idejā nodrošināt vietu, kurp romi labprāt nāk un jūtas piederīgi pašpalīdzības grupu darbībai un pilsonisko prasmju attīstīšanai. Plānots, ka šajos centros notiks nodarbības romu bērniem un jauniešiem, praktikumi romu vecākiem, kā arī cita veida aktivitātes.

Resursu centru darbībā aktīvi piedalīsies arī romu mediatori, kuri reģionos strādā jau kopš jūlija vidus un kuru galvenais uzdevums ir veicināt saikni un sadarbību starp romu kopienu un dažādām pašvaldības un valsts institūcijām, kā arī vietējo sabiedrību.

Komentāri (11)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu